Mijn stage bij Steven De Rie: week 6

Voor mijn éénjarige opleiding "Grafische technieken en illustratie", loop ik een 7 week durende stage waarin ik aan de slag ga als striptekenaar en Steven De Rie is mijn stagebegeleider.

 

Wat heb ik deze week gedaan?

Afgelopen weekend maakte ik 2 verschillende schetsen van storyboard blz 8 en dit is dan ook de laatste gedurende mijn stageperiode. Al mijn hoofdpersonages van het verhaal zijn geïntroduceerd binnen 8 bladzijdes. 

Maandag om half 11 kwam Steven De Rie weer op school langs. Ik toonde mijn 2 eerste bladzijdes die ingekleurd zijn met photoshop. Hij vond dat de bladzijdes er al oké uitzagen, maar sommige kleuren waren voor hem iets te donker en als dit geprint wordt, kan het er nog donkerder uitzien. Ik ging dus daarna de eerste 2 bladzijdes printen, en sommige kleuren zagen er inderdaad donkerder uit, dus moet ik in het vervolg rekening houden dat ik in photoshop met lichtere kleuren moet werken. Hieronder staan de eerste geprinte testresultaten:

No description available. No description available.

 

Sinds dinsdag ben ik begonnen met het inkleuren van blz 3 en dat liep een stuk sneller en gemakkelijker dan de vorige bladzijdes. Wat ik wel irritant vind aan kleuren met photoshop, is dat mijn laptop altijd lawaai maakt omdat het photoshop bestand waarmee ik werk zwaar is. Ik moet dus oppassen dat ik niet met te veel bestanden tegelijk werk, want mijn laptop kan daardoor crashen. Dus het is belangrijk dat ik mijn (deels) afgewerkte bestanden in een usb stick importeer. 

 

Ik tekende de uitgewerkte versie van blz 7 en 8. Daar had ik best wel veel werk aan. Op blz 7 moest ik in het eerste strookje een school in vogelperspectief tekenen en het heeft lang geduurd om erover na te denken hoe ik het schoolplein kan opvullen. Gewoon bankjes tegen de muren is nog te leeg. Bij blz 8 moest ik twee personages die tegen elkaar aanlopen tekenen, en dat was niet zo evident. Ik moest daarvoor veel gommen en opnieuw tekenen. Ook moest ik veel mensen op de achtergrond tekenen.

 

Donderdag was ik van plan blz 5 en blz 6 te scannen met de A3 scanner op school, maar dat kon helaas niet omdat de ene computer zich niet wou verbinden met de A3 scanner en de andere computer een wachtwoord vraagt om in te loggen en dat wachtwoord ken ik niet. Er was toen ook geen leerkracht in de buurt.

Vrijdag kon ik ook niet scannen omdat de meeste leerkrachten die ik ken niet aanwezig waren op school. Ik zal helaas moeten wachten tot maandag, want dan is mijn klastitularis mevr Tombeur aanwezig. Ik heb wel de laatste getekende bladzijdes nog kunnen inkten. Vanaf nu zijn alle bladzijdes klaar om volgende week gescand te worden.

Hieronder staan de resultaten van blz 7 en 8:

No description available.No description available.

 

 

Wat heb ik geleerd?

Steven leerde me hoe je in een stripverhaal een spiegelreflectie tekent. Het is niet de bedoeling dat ik hierin details teken, want anders kan de lezer denken dat er nog andere mensen en objecten achter hun staan en lijkt het dus geen spiegel meer.

Ook leerde hij me hoe je een botsing tussen twee personen best moet tekenen, want aan mijn storyboard zag hij dat de botsing er raar uitzag. 

Wanneer ik een bladzijde in photoshop heb gekleurd is het belangrijk dat ik die direct daarna moet printen om te testen of de kleuren oké zijn. 

 

 

Volgende week is het de laatste, en zal ik volledig de focus leggen op inkleuren met photoshop. Ik hoop alle 8 bladzijdes te kunnen inkleuren, maar ik vrees dat dit niet zal lukken, tenzij ik hard doorwerk in de avonden.

 

 

 

 

Deel dit op social media naar keuze

Gerelateerde artikels