Mijn stage in BCPA deel 5: 20/04 - 1/05

bcpa

Sinds 18/02/2020 ben ik begonnen met mijn eerste stage van de hogeschool periode. Ik werk als graphic designer in het begeleidingscentrum voor personen met autisme in Mechelen. In deze blog vertel ik wat ik de afgelopen 2 weken heb ervaren uit mijn stage.

 

Laatste sfeerfoto's toegevoegd

Ik werkte verder aan het toevoegen van foto's op de sfeerfoto pagina van het platform Vrienden van BCPA. Dat was best vervelend werk, want ik moest altijd de foto's van hun facebookpagina downloaden, en vervolgens plaatsen in de galerij op de pagina editor. Onder elke foto moest ik ook een gepaste titel en datum schrijven (bv Boudewijnpark 3/05/2019) en ik moest ze manueel op chronologische volgorde zetten. In totaal zijn er nu 133 foto's op de sfeerfoto pagina.

 

Document overzicht personeel

Vanaf 20/04 kreeg ik van Yves de opdracht om een betere lay-out te geven voor het word document waarin het overzicht van het BCPA personeel staat. Het was voor hem een prutswerk om de foto's van het personeel mooi naast elkaar te zetten. Verder was ieders naam en beroep ook gewoon in cursief en zelfde kleur, en dat maakte het minder aangenaam om te lezen. Dankzij mijn vele ervaringen in word, zorgde ik ervoor dat het overzicht er nu fatsoenlijk uitziet. Het overzicht van het personeel zal geplaatst worden op het platform van "vrienden van BCPA". 

 

Redesign website compleet

De redesign van website BCPA is eindelijk compleet, en daarnaast maakte ik ook nog de redesign van het platform "vrienden van BCPA". Michael heeft ze deze week bekeken en was er vrij positief over. Het had voor hem een modernere look en hij vond vooral de vacature pagina tof gedaan. Yves heeft helaas geen tijd om feedback te geven. Misschien laat hij volgende week iets weten. Hieronder staat de link van mijn gehele redesign:

https://xd.adobe.com/view/c6065505-2506-43b8-4559-d6f526ab1d81-b037/

 

Mijn ervaring gedurende heel de stage periode

Aangezien er verder geen opdrachten meer voor me zijn, was dit de laatste week van mijn stage. Door het coronavirus, kon ik helaas de laatste 7 weken niet meer in het begeleidingscentrum werken. Echt jammer, want ik wou veel zien hoe het begeleidingscentrum precies te werk ging. Ik moest gewoon vanuit mijn thuis opdrachten op mijn computer maken, en bellen naar mijn stagementor's wanneer ik vragen heb. Verder voelde ik geen echte werksfeer. Het positieve aan mijn stage was dat ik beter kon omgaan met wordpress, en dat ik een redesign maakte van de website. 

 

Voilà, mijn stage zit erop. Het begeleidingscentrum voor personen met autisme was een fantastische werkomgeving, maar de opdrachten hadden uitdagender voor mij mogen zijn. Tja, het is de schuld van het coronavirus dat het BCPA hun evenementen moest afschaffen. En geen evenementen = geen affiches en geen artikels.... 

Bon, nu maar afwachten tot de eindevaluatie.

 

 

Tags

Deel dit op social media naar keuze

Gerelateerde artikels