Mijn stage in BCPA deel 3: 16/03 - 3/04

bcpa

Sinds 18/02/2020 ben ik begonnen met mijn eerste stage van de hogeschool periode. Ik werk als graphic designer in het begeleidingscentrum voor personen met autisme in Mechelen. In deze blog vertel ik wat ik de afgelopen 3 weken heb ervaren uit mijn stage. 

 

 

Stilte door corona

Sinds de strengere corona maatregelen moest ik verplicht vanuit mijn thuis werken. Doordat het BCPA hun evenementen moet stilleggen, krijg ik nauwelijks opdrachten om affiches te ontwerpen. De laatste weken van maart was voor mij veruit doodsaai. Het enige wat ik kon doen is een tekst schrijven voor de toekomstige nieuwsbrief en een bericht plaatsen op de website. Het is misschien wel goed voor mijn schrijfvaardigheden, maar ik wou terug iets doen met webdesign...

 

Contact met mijn stagementors en collega's

Ik neem contact met mijn stagementors via telefoon en e-mail. Als ik ze een e-mail stuur om feedback te vragen op mijn opdrachten, duurt het zo lang om te wachten op antwoord, dus bel ik Yves. Een paar weken geleden stuurde ik directrice An een e-mail met een paar vragen zodat ik een blog kon schrijven over een sponsor. Op mijn laaste dag in bcpa liet ze me weten dat ze geen tijd had om hierop te beantwoorden, en nog altijd is er dus geen antwoord. 

 

Redesign website 

Omdat ik geen nieuwe opdrachten meer kreeg ivm blogs en berichten, gaf ik Yves het voorstel om een redesign te geven aan de website van bcpa. Naar mijn indruk, vond ik dat de visuals op het navigatiemenu verouderd waren en de kleuren mochten iets meer verfrissing krijgen. Dus maakte ik met het tekenprogramma "Adobe Xd" een nieuw ontwerp voor de website. 

De bovenste foto is de huidige versie van de website

De onderste foto is mijn redesign. Ik ben over de kleuren zelf nog niet tevreden, omdat ik op dit moment inzie dat de kleuren gewoon feller zijn ipv frisser. Ook zal ik de kleuren van de visuals aanpassen. 

banner voor

banner na

 

Platform "Vrienden van BCPA" 

De website van BCPA heeft een privéplatform genaamd "vrienden van BCPA". Yves vertelde me dat ik even mijn redesign van de website op stop moet zetten, en mij moet focussen op het schrijven van berichten en foto's plaatsen op het platform. Ik heb het platform eens goed bestudeerd en zie dat de foto's in de blog niet echt mooi samen staan, misschien kan ik zo'n dingen eventueel aanpassen. 

 

Wat heb ik geleerd?

Ik heb geleerd dat ik niet gewoon hoef te wachten tot dat ik opdrachten krijg, maar dat ik ook voorstellen moet geven. Zo kwam ik dus op het voorstel over de redesign van de website. Tijdens de redesign kan niemand van mijn collega's daarin helpen buiten feedback geven, dus leer ik vooral zelfstandig hieraan te werken. 

 

Doordat ik altijd thuis moet werken, heb ik helemaal geen "stage gevoel" meer. Ik hoop dat ik vanaf 19 april terug op mijn stageplaats kan werken. I miss it.

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Deel dit op social media naar keuze

Gerelateerde artikels