Mijn stage in BCPA deel 2: 3/03 - 13/03

bcpa

 

Sinds 18/02/2020 ben ik begonnen met mijn eerste stage van de hogeschool periode. Ik werk als graphic designer in het begeleidingscentrum voor personen met autisme in Mechelen. In deze blog vertel ik wat ik de afgelopen 2 weken heb ervaren uit mijn stage. 

 

De opdrachten

Vanaf 28/02 gaf Michael mij de opdracht om een nieuwe pagina van de bcpa website te creëeren met voorlopig "bibliotheek" getiteld. Hierin worden  video's, nieuwsartikelen en naslagwerken over BCPA geplaatst. Ik heb wel gemerkt dat er wat beperkingen zijn in het werken met hun wordpress site; wanneer ik een zoekbalk toevoeg aan een pagina, doet die raar als je die uitprobeert. Berichten schrijven en plaatsen op een pagina lukt wel, maar als je op de link van het bericht klikt, komt er een foutmelding, en die kan ik helaas moeilijk oplossen....

Al vanaf het sollicitatiegesprek, vond Yves dat de grote wolkjesfoto op de header van de website niet passend was voor BCPA, dus was het tijd voor een betere vervanging. In plaats van één foto, zou het wel beter zijn om een slider te maken met minstens 3 verschillende foto's. Michael vond een paar goede stockfoto's en stuurde hij me die door zodat ik die kon plaatsen op de website. Hieronder links staat de oude versie en rechts staat de nieuwe versie.

 

header 1

header 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds het coronavirus sneller begon te verspreiden, hield het BCPA zich streng aan de maatregelen. Ik kreeg de opdracht om twee posters te maken met belangrijke boodschappen voor bescherming tegen het coronavirus. 

 

coronacorona 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat er komende dagen geen specifieke opdrachten voor de website voor mij zullen komen, zal Michael mij vooral "journalistiek" en "communicatie" gerichte  opdrachten geven. Hij heeft via mijn portfoliowebsite een deel van mijn zelfgeschreven roman gelezen en hij was er van overtuigd dat het mij zal lukken om goede blogposts te schrijven. 

 

Paper prototype test voor eindwerk

Voor mijn eindwerk, waarin ik in groepswerk een app moet ontwikkelen, had ik de opdracht om een paar kandidaten te vinden die de paper prototype versie van de app willen testen. De doelgroep van onze app zijn mensen die regelmatig grote groepen begeleiden op uitstapjes (bv pretpark, dierentuin,...). Gelukkig dat er veel begeleiders werken in de BCPA (maar wel niet in hetzelfde huis waar ik werk). Op donderdag 12/03 heb ik twee begeleiders laten testen op de app. Helaas hadden andere begeleiders er geen tijd voor, en op de volgende dag kon ik geen extra begeleiders meer testen, omdat ik mij beter niet kan verplaatsen naar het andere huis wegens coronavirus. 

 

Gevolgen coronavirus

Doordat in heel België de maatregelen strenger werden, gaf directrice An mij een voorstel dat ik meer thuis zou werken. Voor mij was dat wel oké, maar als ik vragen over mijn opdrachten heb, is het minder evident om te communiceren via telefoon of e-mail.

 

Wat heb ik geleerd?

Ik had de voorbije twee weken niets speciaals bijgeleerd. Ik ging gewoon nog beter op verkenning in Wordpress. 

 

 

Deze periode van mijn stage is tot nu toe de saaiste, omdat ik weinig opdrachten had. Ik hoop dat de komende weken boeiender worden en dat mijn schrijfvaardigheden verbeteren door het schrijven van blogs, maar ik zal wel minder aanwezig zijn op mijn stageplaats. 

 

Tags

Deel dit op social media naar keuze

Gerelateerde artikels